Petua Hilangkan Parut Jerawat dengan Cepat

Petua hilangkan parut jerawat dengan cepat anda boleh melakukannya dengan memilih kaedah microdermabrasion atau dermabrasion. Dengan cara ini dijamin parut jerawat di muka akan hilang sepenuhnya dan kulit akan berjalan lancar lagi tanpa jerawat.

Apakah microdermabrasion atau dermabrasion?

cara nak menghilangkan parut jerawat dengan cepatDermabrasion adalah pembedahan kaedah untuk melicinkan permukaan kulit dengan mengikis permukaan kulit. Dermabrasion boleh dilakukan untuk kawasan-kawasan tertentu pada muka atau seluruh muka, boleh dilakukan bersendirian atau dalam kombinasi dengan kaedah lain seperti Mengangkat sel-sel mati atau peeling.

Microdermabrasion adalah hakisan perbuatan permukaan kulit seperti dermabrasion, tetapi di permukaan yang lebih cetek.

Adakah ia berkesan menghapuskan parut jerawat dengan dermabrasion atau microdermabrasion?

Ya, ia adalah sangat berkesan. Dermabrasion digunakan untuk menghadapi dengan parut yang tidak boleh hilang dengan kaedah mengelupas biasa, seperti parut jerawat yang dalam, parut dari kemalangan itu, bopeng akibat cacar air atau luka pembedahan. Dermabrasion juga boleh untuk kedutan halus di sekitar mulut, luka-luka pra-kanser, menghapuskan bekas tatu, kecacatan muka, selaran matahari atau kronik. Kami mengesyorkan bahawa anda tidak memilih kaedah ini jika anda sedang mengambil ubat-ubatan yang mengandungi isotretinoin atau retinoids lisan (minimum ditangguhkan 6-12 bulan selepas penggunaan terakhir), mempunyai gangguan pembekuan darah, imunosupresive (imunokompromi), dan yang mempunyai sejarah keloid.

Microdermabrasion berfungsi terbaik pada masalah parut jerawat cetek, seperti kulit kusam, bintik coklat, dan bintik-bintik.

Sesiapa sahaja Yang Boleh melaksanakan dermabrasion dan microdermabrasi untuk menghilangkan parut jerawat?

Kedua-dua kaedah ini boleh dilakukan pada semua jantina dan semua peringkat umur, hanya untuk kulit gelap atau bangsa Negro atau asia perlu berhati-hati, kerana anda boleh menjadi warna kulit yang berbeza selepas dermabrasion.

Microdermabrasion berfungsi pada semua jenis kulit dan warna. Kaedah ini membuat perubahan halus, tidak menyebabkan perubahan warna kulit atau parut.

Apakah risiko dermabrasion atau microdermabrasion kaedah?

Kaedah ini adalah selamat apabila dilakukan oleh seorang pakar dermatologi yang pakar dalam bidang mereka. Terdapat pelbagai risiko yang mungkin timbul selepas tindakan dermabrasion iaitu: warna kulit yang berbeza, mungkin lebih gelap atau putih. kulit gelap boleh dirawat dengan pelunturan. liang besar, tetapi ini akan mengecut dari masa ke masa. bulu putih halus boleh muncul tetapi boleh dikeluarkan dengan lelasan sabun atau bantuan perubatan. Keloids atau keloid pada pemotongan itu. Ini boleh diatasi dengan suntikan atau krim yang mengandungi kortikosteroid. Anda boleh mengurangkan risiko di atas berunding dengan doktor kulit anda sebelum membuat keputusan untuk membuat kaedah ini.

Risiko Microdermabrasion adalah lebih selamat daripada dermabrasion, kerana proses hakisan kulit tidak dalam, hanya pada permukaan.

Bagaimanakah Dermabrasion dan Microdermabrasion Kerja untuk menghilangkan parut jerawat?

Dalam dermabrasion, anda boleh mendapatkan ubat untuk berehat sebelum prosedur bermula. Kulit anda akan benar-benar dibersihkan, dan anda akan disuntik dengan ubat kebas untuk membius kawasan yang akan dirawat.

Doktor akan menggunakan alat kelajuan tinggi dengan roda atau berus yang kasar untuk membuang lapisan luar kulit anda (alat ini dinamakan dermabrator) dan meningkatkan permukaan kulit anda. Alat ini akan bergerak putar dan mengikis lapisan kulit untuk mencapai lapisan yang dikehendaki.

Selepas pembedahan, kulit anda akan kelihatan merah dan bengkak, atau gatal, pedih atau sakit akan hilang dalam masa 7-10 hari dan ini boleh dikurangkan dengan ubat. Jika selepas bertambah baik tiba-tiba kulit bertambah merah dan gatal anda dengan segera kepada doktor.

Dermabrasion termasuk operasi kecil yang hanya bertahan beberapa minit untuk jam dan biasanya sekali kecuali parut dalam.

Dalam microdermabrasi, kristal kecil yang disembur pada kulit perlahan-lahan membuang lapisan luar kulit anda. Teknik ini adalah kurang agresif daripada dermabrasion, jadi anda tidak memerlukan ubat kebas. Ia pada asasnya prosedur pengelupasan dan kulit peremajaan yang menjadikan kulit kelihatan lebih lembut dan lebih cerah.

Apakah perbezaan microdermabrasion dengan dermabrasion untuk menghilangkan parut jerawat?

Dermabrasion melakukan abrasi ke lapisan kulit cukup dalam supaya ia boleh mengatasi dengan parut jerawat dalam. Walaupun Microdermabrasion hanya mengikis permukaan kulit luar, jadi ia sudah pasti dermabrasion lebih berkesan. Hanya dermabrasion mengambil masa lebih lama untuk menyembuhkan dan perbelanjaan yang banyak. Untuk hasil yang maksimum, anda harus berunding dengan doktor kulit untuk menentukan pilihan kaedah dan rawatan yang betul sebelum melakukan dermabrasion atau microdermabrasion ini.

cara hilangkan parut jerawat - dermabrasion atau MicrodermabrasionPetua Hilangkan parut Jerawat dengan Cepat dengan dermabrasion atau microdermabrasion sangat mujarab, ini akan membuat wajah anda licin seperti bayi.

error: Content is protected !!