Cara Nak Putihkan Muka Dalam Masa 3 Hari

Cara putihkan muka sering dicari oleh para wanita. Kerana setiap wanita mahu kulit putih bersih dan berseri, banyak cara yang mereka lakukan untuk mendapatkan, mula menggunakan peluntur krim yang dijual di pasaran hingga cara yang lebih semula jadi. Cara semula jadi adalah lebih selamat dan tidak menyebabkan kesan sampingan, menjadikannya selamat untuk digunakan untuk semua jenis kulit.

Sebelum kita membincangkan bagaimana untuk memutihkan wajah secara semula jadi, sebaiknya kita tahu sebab mengapa kulit kita hitam atau gelap, seperti:

1. Faktor-Faktor Genetik

Berdasarkan kepada penyelidikan, warna kulit yang diwarisi daripada ibu bapa adalah amat sukar untuk berubah. Tetapi jangan bimbang, walaupun anda mempunyai genetic dengan warna kulit gelap tidak bermakna anda tidak boleh punya skin yang bersih dan bersinar.

2. Gaya Hidup Yang Tidak Sihat

Bukan itu sahaja faktor genetik yang tidak boleh menjadikan kulit putih, gaya hidup yang tidak sihat juga merupakan salah satu punca kesukaran untuk kulit putih. Berikut adalah tabiat yang tidak baik dan membuat kulit menjadi gelap dan kusam (terlalu kerap berjaga lewat, malas untuk membersihkan wajah dari sisa kotoran dan jarang bersenam).

3. Umur

Seorang kanak-kanak atau remaja yang sudah akil baligh mudah untuk mempunyai kulit putih, ini adalah kerana penghasilan kolagen dalam kulit. Apabila kita telah memasuki akil baligh sebatian ini akan dihasilkan. Itulah sebabnya remaja lebih mudah untuk mempunyai kulit putih.

Nah, sekarang anda sudah tahu mengapa kulit boleh menjadi hitam atau gelap? Kini sudah tiba masanya kita membincangkan bagaimana untuk menghadapi kulit hitam dengan belajar dari sebab-sebab di atas. Sebelum melakukan banyak perkara sebaiknya anda membuat tabiat yang di bawah ini.

cara nak putihkan muka dalam masa 3 hariTabiat Untuk Memutihkan Muka / Cara Penjagaan Muka Yang Betul.

Bagaimana boleh memutihkan wajah secara semulajadi? Pola hidup adalah salah satu perkara yang penting untuk memutihkan kulit. Berikutan corak kehidupan yang mesti digunakan jika anda mahu untuk mendapatkan muka putih dan bersih:

1. Hidup Dengan Gaya Hidup Yang sihat Dan Pemakanan Yang Sihat

Salah satu punca kulit kusam dan hitam adalah gaya hidup yang tidak sihat termasuk kekurangan tidur, jarang mandi, makanan yang tidak teratur, dan banyak lagi. Jadi, jika anda ingin mempunyai kulit putih mulailah untuk hidup dengan gaya hidup yang sihat dan pemakanan yang sihat.

2. Minum Air Putih

Kekurangan air boleh menjadikan kulit kering dan kusam. Setiap hari kita perlu memenuhi keperluan mineral dalam badan ialah untuk mengambil air sekurang-kurangnya 8 gelas air sehari. Minum lebih banyak air boleh memberikan banyak manfaat untuk kesihatan dan dapat menghilangkan jerawat di muka.

3. Mengekalkan Kebersihan Kulit

Masalah dengan kulit kering, kusam, dan hitam boleh disebabkan oleh najis kulit akibat debu, pencemaran, minyak, dan bakteria pada kulit. Jika itu semua tetap melekat pada kulit akan menyebabkan liang tersumbat yang akan menyebabkan masalah kulit seperti jerawat. Jadi bermula hari ini tekun untuk membersihkan kulit secara teratur setiap hari.

4. Elakkan Tembakau Asap

Asap rokok adalah salah satu daripada radikal bebas yang boleh menyebabkan kulit kering dan kedutan, jadi mengelakkan asap rokok supaya kulit kita lebih lembut dan lebih putih.

5. Elakkan Tekanan

Tekanan boleh menyebabkan kulit kusam dan kering sehingga ia kelihatan lebih hitam, tekanan yang juga boleh mencetuskan masalah lain seperti jerawat dan banyak lagi. Jadi harus mengelak daripada perkara-perkara yang boleh mencetuskan tekanan dan kerap percutian untuk menyegarkan minda.

Mereka adalah beberapa corak hidup yang patut diterapkan untuk mendapatkan muka putih dan bersih, dan kemudian bagaimana untuk memutihkan muka secara semulajadi dan cepat?

Berikut adalah beberapa bahan-bahan semulajadi yang berkesan digunakan untuk mendapatkan cahaya kulit putih:

1. Tomato

Tomato mengandungi vitamin C dalam tahap tinggi begitu berkesan untuk mencerahkan kulit.

2. Lime

Bahan-bahan semulajadi yang ini berkesan untuk memutihkan kulit dan mengandungi vitamin C. Selain peluntur kulit, kandungan vitamin C lime juga boleh mengatasi radikal bebas. Tetapi bagi mereka yang mempunyai kulit sensitif perlu lebih berhati-hati dalam menggunakannya kerana ia dikhuatiri boleh menyebabkan kerengsaan.
Selain Lime, limau nipis untuk muka juga sangat bagus.

3. Avokado

Salah satu cara untuk memutihkan cepat bahawa dengan avokado. Avocado adalah buah-buahan yang kaya dengan manfaat, salah satu yang berkesan adalah untuk memutihkan kulit kerana itu buah ini yang digunakan secara meluas sebagai bahan asas produk kecantikan.

4. Campuran Banana & Honey

Banana dan Honey mengandungi bahan-bahan yang diperlukan oleh badan seperti vitamin B, C, B6, kalsium, magnesium, besi, dan fosforus. Vitamin C dalam pisang amat berkesan untuk memutihkan dan mencerahkan kulit dengan cepat.

5. Putih Telur

Putih Telur bukan sahaja berkesan untuk peluntur kulit tetapi juga erkesan untuk toning kulit supaya kulit kelihatan bersih, putih, dan kenyal. Jadi buatlah masker putih telur setiap hari.

6. Rice Air

Rice Air adalah bahan semulajadi yang telah digunakan sejak dahulu untuk peluntur kulit.

7. Aloe Vera

Selain manfaat kesihatan dan kecantikan rambut. Ternyata bahawa aloe vera juga bermanfaat untuk kelembapan kulit dan kebersihan.

8. Susu

Susu mempunyai manfaat kesihatan untuk badan. Ia bukan sahaja untuk kesihatan, susu juga boleh digunakan untuk kesihatan kulit salah seorang daripada mereka untuk peluntur kulit. Selain mempunyai kandungan kalsium yang sangat tinggi. Pengambilan susu dengan kerap juga boleh melembapkan kulit. Dalam susu terdapat kandungan yang sangat penting untuk kulit. Melanosit adalah sel-sel kulit yang menghasilkan pigmen melamin. Melanosit mampu membantu
mengawal warna kulit badan kita. Tidak berada di sini, susu juga mengandungi asid laktik yang boleh mengurangkan pigmentasi kulit yang boleh menjadikan kulit berasa ringan.

Begitulah maklumat mengenai cara putihkan muka secara semula jadi yang boleh diamalkan dengan mudah di rumah dan hasil cepat, good luck.

Incoming search terms:

cara nak putihkan muka dalam masa 3 hari,cara memutihkan muka dalam masa 1 hari,cara nak putihkan muka dalam masa 1 hari,cara cara putihkan muka,cara nak putih,putihkan muka,cara nak putihkan muka dalam masa seminggu,cara putihkan kulit dlm masa 3 hari degn bahan semulajadi,cara nak putih muka dalam masa 3 hari,cara-cara nak putihkan kulit dalam masa satu hari,cara nak putihkan muka dalam 3 hari,cara nak jadi putihkan muka dlm masa 1hari,cara memutihkan muka dalam masa 2 hari,cara cara memutihkan muka dalam masa 3 hari
error: Content is protected !!